Iluzii optice la cele mai înalte clădiri din lume

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Iluzii optice la cele mai înalte clădiri din lume

Stând în mijlocul unei clădiri, holul este trecut, de cele mai multe ori, cu vederea şi umplut doar cu câteva plante de plastic sau canapele incomfortabile.

Totuşi, există posibilitatea ca unele curţi interioare să fie transformate în adevărate capodopere arhitecturale, după cum arată şi pozele de mai jos, scrie DailyMail.co.uk.

Curtea interioară a hotelului Burj Al Arab (Dubai) este una dintre cele mai înalte din lume. Aici, nivelurile de jos sunt vopsite în albastru, iar cele de sus în verde, pentru a crea o cromatică inedită.

Curtea interioară din Jin Mao Tower (Shanghai) are o formă circulară şi scoate în evidenţă cifra opt, întâlnită şi la numărul de etaje existente – 88. Cifra opt este asociată cu prosperitatea în cultura chineză.

Curtea interioară este un element întâlnit în arhitectură încă de pe vremea romanilor, din ea pornind legături către fiecare cameră a clădirii.

Curtea interioară a hotelului Marshall Field Bulding (Chicago) a fost împânzită cu plante decorative, iar cea a hotelului Pan Pacific (Singapore) a fost realizată în baza unor figuri geometrice.

Pentru a citi despre alte hoteluri luxoase, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Iluzii optice la cele mai înalte clădiri din lume