Șeful MDRT: România ar putea avea un circuit de Formula 1

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Șeful MDRT: România ar putea avea un circuit de Formula 1

Compania germană Tilke, specializată în design de circuite auto de teste şi competiţii, vrea să dezvolte un circuit de Formula 1 în România, în Bucureşti sau pe litoral.

Am avut o întâlnire şi cu un reprezentant al unei companii foarte cunoscute care proiectează toate circuitele de Formula 1 din lume. Deocamdată sunt discuţii de tatonare şi îi aştept la Bucureşti pe directorii acestei companii. Ei îşi propun să facă un circuit de Formula 1 în România. În ce măsură va fi relevant şi important pentru noi să avem acest circuit rămâne de văzut", a declarat joi ministrul Dezvoltării Regionale, Cristian Petrescu, aflat la Târgul de Turism de la Berlin.

El nu a precizat numele companiei. Anterior în cursul zilei de joi ministrul a avut programată o întâlnire cu reprezentanţii Tilke, cunoscută ca cea mai mare companie de design şi proiectare a circuitelor auto.

Petrescu a adăugat că proiectul ar putea fi dezvoltat în parteneriat public-privat, pentru că MDRT şi bugetul statului nu îşi permit o investiţie de acest gen. La un astfel de parteneriat, statul ar urma să contribuie cu terenul şi infrastructura.

Tilke a început anul trecut un proiect la Tărlungeni, judeţul Braşov, pentru un circuit automobilistic omologat FIA. Investiţia ar urma să fie finalizată în 2014 şi va permite organizarea tuturor competiţiilor auto, mai puţin Formula 1.

Pentru a cauta cazare in Brasov, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Șeful MDRT: România ar putea avea un circuit de Formula 1