Greva controlorilor de pe aeroportul din Frankfurt, reluata pana joi dimineata

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Controlorii de trafic aerian de pe aeroportul din Frankfurt au reluat greva duminica seara la ora locala 21.00 (22.00, ora Romaniei), in urma unui nou apel la incetarea activitatii pana joi dimineata, ora locala 5.00 (6.00, ora Romaniei).

Lufthansa a anuntat anularea a 140 de zboruri pentru luni, curse pe distante mici si medii. 

Cursele pe distante lungi vor respecta "programul cat mai bine posibil". Aproximativ 80% din zboruri urmeaza sa fie asigurate, potrivit unui purtator de cuvant al companiei, citat de presa internationala.

Sindicatul pentru securitate aeriana GdF a anuntat vineri seara ca negocierile cu administratorul aeroportului din Frankfurt asupra unor cresteri salariale si unei reduceri a timpului de munca au esuat, deschizand calea unei noi greve.

Cel mai important aeroport german si cel de al treilea din Europa a fost deja afectat de cinci zile de greva, miscare intrerupta miercuri seara pentru inceperea negocierilor.

Aproximativ 200 de controlori de avioane la sol, insarcinati cu gestionarea miscarii avioanelor pe tarmac in vederea pozitionarii la locul de stationare, au intrat in greva, impiedicand aproximativ 1.200 de decolari si aterizari in Frankfurt.

"Putem mentine (greva) cateva saptamani", a declarat Markus Siebers, din cadrul conducerii sindicatului, citat in editia de luni a publicatiei Suddeutsche Zeitung.

Pentru a citi o alta stire legata de compania Lufthansa, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Greva controlorilor de pe aeroportul din Frankfurt, reluata pana joi dimineata