Turismul românesc, încotro!?

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

http://www.money.ro/turismul-romanesc--incotro_1215500.html

Traversată de apele Dunării, România are un scenariu sensibil, care include Munții Carpați, Coasta Mării Negre și Delta Dunării, care este cea mai mare deltă europeană atât de bine păstrată. Cu rolul de a puncta peisajele naturale sunt satele rustice, unde oamenii de acolo trăiesc și mențin de sute de ani tradiițiile.

De asemenea, în România găsim o abundență a arhitecturii religioase, a orașelor medievale și a castelelor. Cu toate acestea, cifrele sunt reci cu România. Faţă de 2009, în 2010 s-au încasat cu 15% mai puţini bani din turism, iar în 2011 cu aproape 25 % mai puţin faţă de aceeaşi perioadă.

Pe vremea regimului comunist ne plăcea să ne mândrim că turistul străin vine în România. Atracţiile erau date de pitorescul acestor locuri, de căldura cu care erau primiţi, de tarife la cazare şi alte servicii, de tradiţii şi de istoria atât de bine conservată pe alocuri. Vechii eleni spuneau despre pământurile dacilor că sunt binecuvântate de zei, iar unele mituri alocă acestor plaiuri o simbolistică vecină divinitatea. Acele vremuri au trecut: miturile au rămas în cărţile de profil, iar de comunism încercăm să nu ne mai aducem aminte. Dar nu avem cum… Pentru că imediat după Revoluţie aproape că s-a ales praful de turismul romanesc.

De câţiva ani, programe guvernamentale sau private încearcă să scoată România din uitarea în care a intrat în ultimele două decenii. Parţial s-a şi reuşit. Turismul şi-a dat mâna cu agroturismul, ofertele au început să devină generoase, iar turistul s-a reobişnuit să mizeze pe sejururile petrecute pe plaiurile lui Decebal, Dracula sau Hagi. Iar când totul părea să meargă mai bine… a venit criza economică mondială. Iar acum, colac peste pupăză şi zăpada ne mai pune o piedică.

Pentru a citi mai multe despe statiunile din Muntii Carpati, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Turismul românesc, încotro!?