Turismul in Grecia, amenintat de revolte? "Depinde de cum va prezenta presa realitatea de acolo"

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Turismul in Grecia, amenintat de revolte?

Cand spuneai Grecia in urma cu vreo doi ani te gandeai aproape instant la Acropole, insule, soare, vacanta. Acum inlantuirea de imagini se completeaza cu "proteste", "agitatie", "incertitudine". Pe fondul unor miscari sociale tot mai ample, Grecia risca sa fie inlocuita de alte destinatii insorite, atunci cand vine vorba de vacanta de vara, chiar daca numarul turistilor a crescut anul trecut.

Duminica, Parlamentul grec a aprobat un noi masuri de austeritate, solicitate de Uniunea Europeana si Fondul Monetar International (FMI) in schimbul eliberarii unor noi fonduri de salvare, in valoare de 130 miliarde de euro.

Votul a fost precedat de ample miscari stradale: zeci de mii de greci au iesit in strada, in Atena, Salonic si alte localitati, pentru a protesta impotriva masurilor asumate de guvernanti.

Manifestatiile s-au soldat cu peste 100 de raniti, circa 130 de arestari, 150 de magazine vandalizate si 48 de cladiri incendiate.

Prin urmare, intr-un context mai mult decat agitat, care pare ca se prelungeste, cum ramane cu turismul elen, ramura ce reprezinta circa 16% din economia acestei tari? In primele 10 luni ale anului trecut, de exemplu, desi poate parea surprinzator, numarul turistilor inregistrati pe principalele 13 aeroporturi din Grecia a crescut cu pana la 9,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor publicate recent de Asociatia Greaca a Intreprinderilor Turistice (SETE).

Pentru a citi despre ofertele din Grecia, in extrasezon anul trecut, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Turismul in Grecia, amenintat de revolte? "Depinde de cum va prezenta presa realitatea de acolo"