Noi partii inaugurate in statiunea Busteni

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Noi partii inaugurate in statiunea Busteni

Doua partii noi, o instalatie pentru inzapezire artificiala si un sistem de iluminat nocturn au fost inaugurate sambata, 11 februarie, in statiunea Busteni. Investitia totala este de circa 3,7 milioane de lei.
Odata cu noile dotari, domeniul schiabil din statiune isi dubleaza practic suprafata. Investitia a fost realizata cu fonduri europene prin Programul Operational Regional (POR) si cu fonduri de la bugetul de stat prin Programul "Schi in Romania", finantarea fiind derulata prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Noua partie de schi, Kalinderu 2, are o lungime de 1,2 kilometri si un grad de dificultate mediu spre greu. Ea este dotata si cu un sistem de inzapezire artificiala care va asigura conditii propice pentru schi chiar si in perioadele cu putine precipitatii.

In plus, a fost amenajata si o partie pentru sanie in lungime totala de 250 de metri. In cadrul aceleasi investitii, vechea partie de schi, Kalinderu 1, a fost dotata cu un sistem de iluminat nocturn.

Valoarea totala a lucrarilor inaugurate sambata este de aproximativ 3,7 milioane de lei, din care valoarea fondurilor europene, alocate prin Programul Operational Regional (Axa 5.2 - Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurilor specifice pentru valorificarea durabila a resurselor naturale si pentru cresterea calitatii serviciilor turistice), reprezinta aproape 2,5 milioane de lei.

Pentru a ciit mai multe despre statiunea Busteni, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Noi partii inaugurate in statiunea Busteni