Prima călătorie turistică spre Lună este programată în 2017

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Primii turişti vor putea survola Luna în 2017, a anunţat societatea americană Space Adventures, care organizează călătorii spaţiale turistice cu navete ruseşti Soyuz, relatează agenţia RIA Novosti.

Intenţionăm să lansăm o navetă înainte de a 50-a aniversare a programului Apollo. După părerea mea, programul Apollo a demarat în februarie 1967, luna prevăzută pentru lansarea lui Apollo-1. Prin urmare, a 50-a aniversare va fi marcată în februarie 2017', a declarat Eric Anderson, preşedintele Space Adventures într-un mesaj postat pe site-ul firmei. 

Turiştii vor zbura cu o navetă Soyuz-TMA, echipată cu un modul locuibil suplimentar. Societatea a anunţat recent că a vândut primul din cele două bilete pentru această călătorie. Potrivit lui Anderson, şi celălalt bilet 'este pe cale de a fi vândut'. 

'Faptul că două persoane sunt gata să dea fiecare aproape 150 de milioane de dolari pentru a survola Luna va avea consecinţe importante asupra ansamblului pieţei. Acest lucru confirmă existenţa unei pieţe a zborurilor spaţiale private şi arată că numărul persoanelor care vor dori să zboare în spaţiu va creşte odată cu scăderea preţurilor zborurilor orbitale şi suborbitale', a mai spus Eric Anderson. 

Centrul rus de formare a cosmonauţilor este gata să pregătească astronauţi profesionişti şi turişti spaţiali pentru o calatorie spre Lună, a informat directorul Centrului, Serghei Krikalev.

Pentru a citi despre alte idei inedite de calatorii, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

 

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Prima călătorie turistică spre Lună este programată în 2017