Hotelierii cer MDRT sa renunte la introducerea sistemului electronic de evidenta a turistilor

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Hotelierii cer MDRT sa renunte la introducerea sistemului electronic de evidenta a turistilor

Sistemul electronic de evidenta a turistilor (SIET) va transmite informatii confidentiale fara acordul celor care se cazeaza in hoteluri, ceea ce va duce la scaderea gradelor de ocupare, se arata intr-o scrisoare transmisa catre MDRT de catre Federatia Industriei Hoteliere, care respinge introducerea sistemului.

Federatia Industriei Hoteliere din Romania (FIHR) a cerut Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), intr-o scrisoare transmisa saptamana trecuta, sa nu introduca Sistemul Integrat de Evidenta a Turistilor (SIET), pentru ca acesta ar aduce o serie de deservicii industriei.

Potrivit unui proiect de hotarare de Guvern, hotelurile si pensiunile vor fi obligate sa se inscrie intr-un sistem de evidenta a turistilor prin care se va putea afla in orice moment cine si unde este cazat, in caz contrar urmand sa fie amendate cu o suma de pana la 20.000 de lei. Potrivit MDRT, sistemul va ajuta atat la acumularea de date statistice, cat si la combaterea evaziunii fiscale. In plus, prin corelarea informatiilor furnizate de SIET, persoanele care au savarsit infractiuni si sunt urmarite national sau international vor putea fi reperate mai usor.

Proprietarii sau administratorii structurilor de primire turistice vor fi obligati ca in termen de 90 de zile lucratoare de la intrarea in vigoare a actului normativ sa inscrie unitatea de cazare in SIET.

Proprietarii hotelurilor cred ca aplicarea sistemului incalca libera si neingradita circulatie a persoanei si conduce la transmiterea, fara acordul celui care foloseste serviciile hotelierilor, a unor informatii confidentiale (nume, prenume, act de identitate, data cand se afla intr-un anumit loc etc.), care ii pot crea inconveniente si neplaceri de orice natura.

Pentru a citi o alta stire despre acest sistem electronic de monitorizare, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Hotelierii cer MDRT sa renunte la introducerea sistemului electronic de evidenta a turistilor