Complex hotelier din Olimp, scos la vanzare cu 60 mil. euro

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Complex hotelier din Olimp, scos la vanzare cu 60 mil. euro

Complexul hotelier Amfiteatru, Belvedere si Panoramic din statiunea Olimp de pe litoral, cumparat la inceptul anului 2008 cu 30 de milioane de euro de catre omul de afaceri Josef Goschy, a fost scos la vanzare pentru suma de 60 de milioane de euro.

"Vreau sa vand complexul hotelier pentru ca am nevoie de bani pe care sa-i investesc in celelalte hoteluri din lant. Vreau sa modernizez hotelurile Belvedere din Cluj si Moldova din Iasi. Vreau sa modernizez si doua hoteluri pe care le am in Orsova si Suceava si care acum sunt inchise", a declarat Josef Goschy, proprietarul lantului hotelier Unita Turism, citat de Mediafax.

El a spus ca suma de 60 de milioane de euro pe care o cere pe complexul format din cele trei hoteluri din Olimp este negociabila.

Goschy a cumparat pachetul majoritar de actiuni la inceputul anului 2008 de la AVAS, pentru suma de circa 80 milioane lei (22,2 milioane de euro). Pachetul majoritar de actiuni al firmei Olimp Estival (54%) a fost adjudecat de Unita Turism Holding in urma unei licitatii organizate in decembrie 2007 si la care au mai participat firmele Phoenicia Hotels, detinuta de omul de afaceri Mohammad Murad, si Sulina Estival 2002, controlata de firma de constructii Celco din Constanta.

Restul actiunilor detinute de Unita, pana la 96%, au fost cumparate in urmatoarele luni de la SIF Transilvania, iar valoarea totala a investitiei, incluzand si cumpararea pachetului majoritar, a urcat la circa 30 de milioane de euro, potrivit delaratiilor lui Josef Goschy.

La vremea achizitiei, omul de afaceri declara pentru MEDIAFAX ca vrea sa investeasca in complexul hotelier din Olimp, care cumuleaza 750 de camere, circa 30 milioane euro pentru ridicarea gradului de confort la patru stele.
Intrebat atunci de ce a cumparat cele trei hoteluri, Goschy a raspuns: "Sunt lant hotelier si vreau sa fiu si mai mare decat am fost. Ala care e multumit in viata cu ce are, e un om sarac".

Dupa cinci ani, cu filosofia de viata schimbata si gandind, poate, ca sarac este pana la urma cel care are nevoie de bani, omul de afaceri spune ca a investit in complexul hotelier la care vrea acum sa renunte doar doua milioane de euro.

Pentru a citi si alte unitati de cazare din Olimp, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Complex hotelier din Olimp, scos la vanzare cu 60 mil. euro