Vasul Costa Concordia a esuat. Mai multi romani erau la bord

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Vasul Costa Concordia a esuat. Mai multi romani erau la bord

Vasul de croaziera italian Costa Concordia cu peste 4.000 de persoane la bord a naufragiat la sud de Toscana. Mai multe perosane au fost date disparute in noaptea de vineri spre sambata.  Bilantul provizoriu al accidentului este de 3 morti si circa 40 de raniti.
Anterior au fost anuntati 6 morti, insa trei persoane au fost recuperate din apa.

Update - 15 ianuarie: La bordul navei italiene erau 56 de romani, turisti si personal

Compania detinatoare a vasului de croaziera a comunicat oficiilor diplomatice ale Romaniei in Italia faptul ca la bordul navei Costa Concordia se aflau 29 de turisti romani, precum si 27 de cetateni romani, care faceau parte din personalul de bord si servicii al navei.

Initial, MAE a anuntat ca erau 70 de romani se aflau la bord, dintre care 20 de turisti si 50 de romani faceau parte din personalul de bord si servicii al navei.

MAE precizeaza ca, din informatiile obtinute pana in prezent, printre persoanele decedate in urma naufragiului navei de croaziera Costa Concordia nu se afla cetateni romani.

Costa Concordia, care efectua o croaziera pe Mediterana, a naufragiat vineri seara pe un banc de nisip in apropiere de Insula Giglio, la sud de Toscana, avand la bord 4.229 de persoane, dintre care 3.216 pasageri. Majoritatea persoanelor au fost evacuate, informeaza Mediafax.

Presa straina noteaza ca vasul Costa Concordia efectua o croaziera in Mediterana cand, cel mai probabil, a lovit o stanca in apropiere de insula Giglio, in timp ce pasagerii se pregateau de cina. Nava a inceput sa ia apa si s-a aplecat pe o parte, timp in care s-a declansat o panica generalizata si multi pasageri au sarit in apa inghetata.

Nu se stie inca numatul disparutilor.

Pentru a citi si despre cel mai mare vas de croaziera din lume, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Vasul Costa Concordia a esuat. Mai multi romani erau la bord