Lufthansa Group, numar record de pasageri

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Lufthansa Group, numar record de pasageri

Companiile aeriene membre ale grupului Lufthansa au transportat un numar record de pasageri in 2011, 106,3 milioane, in crestere cu 7,5 procente comparativ cu anul anterior.
Din grup fac parte companiile Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Bmi si Germanwings.

Totodata, grupul a crescut capacitatea cu 9,8% in 2011, in vreme ce valoarea locului pe km parcurs a crescut cu 7%. De asemenea, gradul de ocupare mediu a aeronavelor a scazut cu doua puncte procentuale, pana la 77,2%.

Tendinta de scadere a vanzarilor manifestata in toamna a continuat si in lunile urmatoare ale anului. La nivel de grup, ritmul de crestere a vanzarilor inregistrat la inceputul anului 2011 s-a dovedit a fi dificil de mentinut, potrivit companiei.

"Din perspectiva acestei evolutii si a contextului economic nesigur grupul de companii aeriene isi propune ca, in anul 2012, sa obtina o crestere de 3 procente a valorii locului pe km parcurs. Acest deziderat va putea fi atins prin utilizarea de aeronave cu capacitate mai mare si prin introducerea noii cabine Europa pe rutele europene Lufthansa", se arata in comunicatul grupului.

In 2011, au zburat cu avioane Lufthansa peste 65,5 milioane pasageri, cu 11,3 milioane mai multi decat in anul anterior. Lufthansa si-a extins capacitatea de transport cu 11,8 procente, in vreme ce vanzarile au crescut cu 8,8 procente. Gradul de ocupare a fost mai mic cu 2,2 procente comparativ cu anul trecut, ajungand la 77,2 procente.

Pentru a citi o alta stire legata de compania Germanwings, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Lufthansa Group, numar record de pasageri