Qatar-ul, magnet pentru investitiile in turism

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Qatar-ul, magnet pentru investitiile in turism

Qatarul, respectiv Doha, va continua in 2012 sa beneficieze de un "boom" in ceea ce priveste extinderea infrastructurii hoteliere, in contextul in care marile lanturi hoteliere internationale se "inghesuie" sa prinda un loc in una dintre tarile cu cel mai alert ritm de crestere din lume.

In urmatorii ani, mai multe hoteluri, de la cinci stele la cele economice, sunt programate sa se deschida in cel mai mare oras din Qatar, Doha, revolutionand aceasta destinatie care in urma cu 10 ani avea un singur hotel de lux.

Astfel, peste 100 de miliarde de dolari vor fi investiti in infrastructura turistica pana in 2012- anul in care FIFA "vine in oras" ( in 2022 Campionatul Mondial de Fotbal se va organiza in Qatar-n.r.)- ceea ce inseamna, printre altele, 77 de noi hoteluri, dintre care majoritatea vor fi de lux.

Per total, piata se va mari cu peste 21.000 de camere in urmatorii 10 ani.

In 2011, infrastructura hoteliera s-a imbogatit cu peste 6.300 de camere noi, dispuse in 25 de hoteluri si 10 apart-hoteluri (complexe de apartamente ce opereaza in regim hotelier).

In acelasi timp, gradul de ocupare pentru al treilea trimestru din 2011 a reliefat o crestere de 4 puncte procentuale fata de aceeasi perioada a anului trecut, marcand existenta cererii, scrie Braking Travel News.

Pentru a citi o stire despre numarul turistilor sositi in Romania, in luna noiemrie a anului trecut, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Qatar-ul, magnet pentru investitiile in turism