Se scumpesc biletele de avion în Europa

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Lufthansa a anunţat că urmează să majoreze preţurile biletelor, refuzând să absoarbă costurile suplimentare generate de extinderea de la 1 ianuarie a pieţei UE de certificate pentru emisii de carbon către industria de transport aerian.

Grupul german, al doilea mare operator de transporturi aeriene la nivel global după Emirates Dubai, estimează că va înregistra în acest an costuri suplimentare de 130 milioane euro în urma intrării pe piaţa permiselor pentru emisii de carbon, scrie MEDIAFAX.

Lufthansa a devenit astfel primul mare operator care anunţă scumpiri în urma deciziei UE, însă creşterile de preţ vor fi operate treptat.

Potrivit legislaţiei UE, companiile de transport aerian trebuie să cumpere din acest an certificate de emisii de carbon pentru zborurile care aterizează sau decolează în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Elveţia, Norvegia şi Islanda.

Statele Unite, China, India şi alte ţări au criticat decizia autorităţilor europene, acuzând UE că astfel de măsuri nu ar trebui luate unilateral, ci printr-un acord internaţional.

Lufthansa este unul dintre cei mai afectaţi operatori de transport aerian de introducerea certificatelor, alături de British Airways, Air France-KLM, United Continenntal sau Singapore Airlines.

Pentru a citi o stire si despre British Airways, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Se scumpesc biletele de avion în Europa