Romania turistica in 2011. De la clipuri pe CNN si Eurosport, la vampirii din Twilight

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

Romania turistica in 2011. De la clipuri pe CNN si Eurosport, la vampirii din Twilight

Romania a muncit de zor in acest an la brandul de tara. Milioane de euro s-au dus catre Ministerul Turismului si campaniile de promovare ale Romaniei. Romani cu notorietate si personalitati marcante, precum Printul Marii Britanii au recomandat Romania ca destinatie de vacanta, pentru salbaticia locurilor si frumusetea peisajelor sale. Ce vizitatori a atras tara noastra in urma acestor campanii?

5 milioane de euro s-au cheltuit pentru clipuri publicitare de 20 si 30 de secunde, difuzate pe canalele internationale de televiziune CNN, Euronews si Eurosport. Campania de promovare prin media televizata a inceput in iunie anul acesta si se va desfasoara pe parcursul a unui an intreg.

Conceptul reclamelor subliniaza valorile Romaniei, resursele unice incontestabile, mostenirea culturala, mixul bogat de influente istorice, autenticitatea romaneasca si cea traditionala. De ce a ales insa Ministerul Turismului cele trei posturi TV? In functie de audienta inregistrata in randul persoanelor cu venituri peste medie, care calatoresc, atat in interes de afaceri, cat si de placere, de cel putin sase ori pe an, aratau datele furnizate de European Media and Marketing Survey (EMS) pentru anul 2010.

Cele 4.960.000 euro plus TVA au fost finantate din fonduri europene nerambursabile, prin intermediul Programului Operational Regional 2007-2013. Media Investment Communication SRL a fost firma care s-a ocupat de crearea spoturilor publicitare.

Hagi, Nadia si Nastase, figurile marcante din clipurile de promovare

In clipurile difuzate international imaginea tarii noastre este promovata de personalitati ale Romaniei, precum Nadia, Ilie Nastase si Gheorghe Hagi.

"Aceasta este Romania, tara unde oamenii calaresc zebre", afirma fostul tenismen Ilie Nastase intr-unul din clipurile de promovare. Cel mai cunoscut fotbalist roman, Gheroghe Hagi, i-a indemnat pe straini sa vina in Romania pentru a gusta din delicatesele noastre culinare.

Clipurile au mesaje socante pentru a atrage atentia potentialilor vizitatori. "Nu prea stiti nimic despre Romania, nu-i asa? E timpul sa veniti si sa descoperiti locuri adevarate, experiente adevarate, oameni adevarati", acesta este mesajul rostit de cunoscutii sportivi, printre cele mai puternice branduri romanesti pretutindeni in lume.

Pentru a citi despre unele dintre cele mai fascinante obiective turistice din Romania, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Romania turistica in 2011. De la clipuri pe CNN si Eurosport, la vampirii din Twilight