Alitalia ar vrea sa fuzioneze cu Air France

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Alitalia ar vrea sa fuzioneze cu Air France

Alitalia a avut convorbiri la nivel inalt privind o posibila fuziune cu Air France-KLM, operator care detine deja un sfert din capitalul companiei aeriene italiene, scrie publicatia Il Messaggero, citata de The Economic Times.

Reprezentantii Alitalia s-au intalnit vineri, la Paris, cu seful grupului Air France-KLM, Jean-Cyril Spinetta. La discutii a participat si Gaetano Micciche, responsabilul ramurii de investitii a bancii Intesa Sanpaolo, care a contribuit la intocmirea acordului din 2008 care a salvat Alitalia de la un faliment iminent.

Contactata de AFP la Paris, compania aeriana Air France nu a avut pana sambata la pranz nicio reactie la aceste informatii. Marti urmeaza sa aiba loc un consiliu de administratie al Alitalia.

Compania Alitalia a avut de suferit din cauza dificultatilor economiei italiene si a crizei datoriilor din zona euro si, potrivit Il Messaggero, anticipeaza pierderi nete de 60 -70 milioane de euro pentru 2011.

Totodata, publicatia italiana a scris ca actionarii italieni au devenit nerabdatori si incearca acum sa puna capat perioadei de blocaj care impiedica transferul de actiuni la Air France-KLM pana in octombrie 2013.

Acordul pentru privatizarea si salvarea Alitalia a fost incheiat in timpul guvernului lui Silvio Berlusconi si a vizat prevenirea preluarii controlului de catre Air France-KLM, mentinand astfel caracterul national al companiei aeriene.

Pentru a citi si despre noua aplicatie a companiei Ari France-KLM, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Alitalia ar vrea sa fuzioneze cu Air France