Cei mai mari zece administratori de pârtii au pe mână o treime din domeniul schiabil

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Cei mai mari zece administratori de pârtii au pe mână o treime din domeniul schiabil

Ana Teleferic din judeţul Braşov, DIP Grup din Alba, Comexim din Hunedoara, Telescaun Negreşti din Suceava, Teleferic Cindrel din Sibiu, Alpin Trans Semenic din Caraş-Severin, Lorigem din Maramureş, Bagolyko şi Farmacia Nova din Harghita şi Drisco din Cluj sunt companiile cu cei mai mulţi kilometri de pârtii în administrare. Primăriile, consiliile locale sau asociaţiile de schi sau turism nu au fost luate în calcul în acest top, unde au fost incluse doar companiile private.

În România se poate schia pe 116 km de pârtii din 17 judeţe, domeniul schiabil fiind cât o staţiune din Austria sau Franţa. Există 130 de pârtii de schi omologate, cele mai multe cu lungimi de până într-un kilometru, potrivit datelor transmise de MDRT.

Primul loc în topul administratorilor de pârtii îl ocupă Ana Teleferic, controlată de omul de afaceri George Copos, care figurează într-o bază de date a MDRT cu 15 kilometri de pârtie în Poiana Braşov. Altfel spus, compania apare ca fiind administratorul pârtiilor: Lupului, Stadion, Sulinar, Drumul Roşu, Sub Teleferic, Sub Teleferic ICPAT, Ruia, Bradul, Slalom şi Kanzel, data emiterii certificatului de administrare fiind octombrie 2005, potrivit MDRT.

"Începând cu sezonul 2011/2012 pârtiile vor fi administrate de Consiliul local Braşov, probabil prin societatea care are lucrările de investiţii în areal şi urmează ca în 2012 să le finalizeze", a spus George Copos. El a mai transmis că Ana Teleferic, cu afaceri de 1,4 milioane de euro anul trecut, va administra instalaţiile, care transportă circa 8.000 persoane pe oră. Omul de afaceri apreciază că va fi mult mai bine aşa. "Am făcut eforturi 10 ani, făra niciun fel de sprijin din partea comunităţii locale în administrarea domeniului schiabil din Poiană. Am făcut investiţii mari, dar sperăm că acum lucrurile vor fi altfel".

Pentru a citi despre toate domeniile schiabile din tara noastra si a cauta cazare, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.zf.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Cei mai mari zece administratori de pârtii au pe mână o treime din domeniul schiabil