Turistii care cred in potentialul Romaniei. Cine sunt strainii care isi petrec vacantele in tara noastra

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Turistii care cred in potentialul Romaniei. Cine sunt strainii care isi petrec vacantele in tara noastra

Romania a atras, in primele noua luni ale anului, cu 12,6% mai multi turisti straini fata de anul trecut. Francezii, germanii si italienii se numara printre cei mai multi turisti straini care ne-au vizitat tara, potrivit datelor Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Turism.

 

Cei mai multi turisti straini au provenit din Germania (+9,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut), Italia (+21,2%), Franta (+10,3%), Ungaria (+15%), Statele Unite ale Americii (+3,5%) si Marea Britanie (+10,3%), se arata intr-un comunicat al Ministerului Turismului.

Cei mai multi vizitatori care au venit in tara noastra au ales sa se cazeze la hotel (+12,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut), in pensiunile turistice (+9,6%) si in pensiunile agroturistice (+32,5%). Si in ceea ce priveste cheltuielile nerezidentilor straini, in Romania s-au inregistrat cresteri, acestia au cheltuit cu 18% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

In ceea ce priveste turistii romani, acestia au ales sa se cazeze la hotel (+18,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut), in pensiunile turistice (+19,2%) si in pensiunile agroturistice (+27,6%). Per ansamblu, in primele noua luni ale anului fata de aceeasi perioada din 2010, numarul de turisti romani a avut o crestere de 16,9%.

Cele mai spectaculoase cresteri au fost inregistrate in perioada sezonului de vara, respectiv lunile iulie (turisti straini: +15,7%, turisti romani: +23,4%) si august (turisti straini: +18,7%, turisti romani: +22,4%).

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului crede ca aceste cresteri dovedesc cat de importante sunt investitiile masive in turism si promovarea strategica a destinatiilor romanesti care au fost realizate in ultimii ani.

„Ne bucura sa observam ca turistii straini care iubesc cel mai mult Romania sunt exact cei pe care ii vizeaza Strategia de creare si promovare a brandului national de turism. Avem cresteri foarte bune pe pietele din Italia si la vecinii nostri din Ungaria, dar si in randul turistilor pretentiosi, cum sunt cei din Marea Britanie, Franta si Germania, si chiar o crestere deloc de neglijat pentru turistii din Statele Unite“, a declarat ministrul dezvoltarii regionale si turismului intr-un comunicat.

Pentru a citi despre unele dintre cele mai populare obiective turistice in randul turistilor straini, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Turistii care cred in potentialul Romaniei. Cine sunt strainii care isi petrec vacantele in tara noastra