PREMIERĂ NAŢIONALĂ. Doi români au ajuns la Polul Sud pe schiuri

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

PREMIERĂ NAŢIONALĂ. Doi români au ajuns la Polul Sud pe schiuri

Alpinistul român Coco Galescu şi omul de afaceri Romeo Dunca au ajuns astăzi la Polul Sud. Şi nu oricum. Cei doi nu au folosit elicopterul, ci schiurile

Galescu şi Dunca au dorit ca, prin expediţia lor, să aducă un omagiu lui Roald Amundsen. Faimosul explorator norvegian a fost primul om care a ajuns la Polul Sud. Se întâmpla acum exact 100 de ani, în 1911.

Amundsen a murit la vârsta de 55 de ani, într-o misiune de salvare.

Galescu şi Dunca au avut de parcurs 300 de kilometri până la atingerea Polului Sud. Asta în timp ce temperaturile coborau până la -35 sau chiar -45 de grade Celsius. Cei doi au avut provizii de hrană limitate, după ce pe aeroportul din Santiago din Chile le-au fost confiscate din alimente.

Mai mult, cei doi au fost nevoiţi să îl transporte cu sania un coechipier mai în vârstă.

“Apar din ce în ce mai multe situaţii, care ne obligă să înaintăm cu numai 2-3 km/oră, 10-11 ore/zi, atât din cauza temperaturii scăzute de – 35 grade (suntem nevoiţi să mergem cu pufoaicele pe noi), cât şi faptului că îl transportăm cu sania pe coechipierul nostru mai în vârstă, Jann. Şi ca situaţia să fie şi mai complicată, proviziile de hrană sunt pe terminate”, scria Galescu în jurnalul sau in care povesteste despre expeditie.

Pentru a citi si despre alte destinatii indepartate, precum Thailanda sau Vietnam, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri PREMIERĂ NAŢIONALĂ. Doi români au ajuns la Polul Sud pe schiuri