Computer in loc de avion: Intalnirile virtuale de business, alternativa la calatorii

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Computer in loc de avion: Intalnirile virtuale de business, alternativa la calatorii

Au trecut vremurile cand sefii marilor corporatii trebuia sa stranga toti specialistii din companie la un loc pentru a putea organiza o conferinta? Necesitatea de a cheltui cat mai putin pe timp de criza, dar si dezvoltarea mijloacelor tehnice genereaza o noua forma de comunicare: intalnirile virtuale de business.

Video si teleconferintele au devenit din ce in ce mai acceptate si des folosite in corporatii. O treime dintre companiile intervievate intr-un sondaj al furnizorului de solutii si plati pentru turismul de afaceri AirPlus International au spus ca intalnirile virtuale s-au inmultit in organizatiile lor.

Corporatiile care si-au propus sa scada cheltuielile cu turismul de afaceri si-au mutat atentia pe alternative ca videoconferintele, webcasting-ul sau teleconferintele in recesiune.

Mai mult, intr-un sondaj al AirPlus efectuat in urma cu doi ani 81% din companii au spus ca in primele 6 luni din acel an au crescut numarul de  teleconferinte, iar 71% ca au implementat conferintele web, in timp ce 38% utilizau chiar teleprezenta.

Totusi, in prezent, bugetele destinate deplasarilor de afaceri au inceput sa se revigoreze, 59% din companii spunand ca bugetul de calatorii de afaceri este mai mare sau la fel decat cel din perioada pre-recesiune. In acest context, scad ca importanta intalnirile virtuale?

Solutiile alternative de intalniri raman frecvente in multinationale. Doar 1% din respondenti spun ca intalnirile virtuale au scazut ca numar, in timp ce calatoriile de afaceri au crescut, in acest an.   

32% afirma ca intalnirile virtuale au crescut ca numar, dar ca nu au inlocuit calatoriile de afaceri, in timp ce alte 32 de procente spun ca in companiile lor a crescut numarul intalnirilor virtuale, dar nu simultan cu turismul de business, ci in defavoarea calatoriilor.

Pentru a citi si despre cresterea numarului de evenimente corporate, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Computer in loc de avion: Intalnirile virtuale de business, alternativa la calatorii