Lectia de la Varsovia. Cum au reusit polonezii sa isi orneze capitala aproape gratis

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Lectia de la Varsovia. Cum au reusit polonezii sa isi orneze capitala aproape gratis

Sa fie lumina, chiar de se face intuneric bezna in bugetul local. Aproape un milion de lei au cheltuit edilii din Cluj Napoca ca sa impodobeasca orasul cu instalatii electrice.

La Vaslui, 200.000 de lei au mers pe o generatie noua de becuri, iar la Targu Mures, nota de plata a ajuns la 100.000 de lei.

Doar in Bucuresti primarul sustine ca s-a intamplat o minune: de la ghirlande, la perdele electrice, toate se vor aprinde gratis.

Cluj Napoca a facut din noapte, zi, contra sumei de 950.000 de lei.

La Targu Jiu, o apasare ferma pe buton a pictat bradul electric in albastru si galben si a drapat cladirea Primariei in valuri de led-uri.

Doua luni le-au trebuit muncitorilor sa combine acadelele si mosii din pom cu Masa Tacerii, Poarta Sarutului si Coloana Infinitului. Evident, toate executate din becuri. Intre timp, primarul Craiovei are unele constrangeri legale sa ajunga la Paris si la Viena si a decis ca asezarea trebuie sa rivalizeze cu orice mare oras european.

Intrebare de un milion de lei: de unde a venit finantarea? Primarul sustine ca a fost o sponsorizare. Binefacatorul a dat o instalatie cu 3 milioane de becuri. Mai multe decat in Bucuresti.

2.607.832 de becuri se vor aprinde in Bucuresti in seara de 4 decembrie. Valoarea instalatiilor, 7.300.000 de lei. Primaria nu va plati insa niciun ban. Cum se intampla acest lucru, de vreme ce stim ca nimic nu e gratis? Cuiva i s-a aprins beculetul si a facut un contract de comodat cu firma care incaseaza oricum banii municipalitatii pentru iluminatul public. Valoarea acestui contract este 0.

Intre timp, Varsovia ne da lectia crizei. Se folosesc ornamente reciclate din anii trecuti si leduri economice. Costul total: putin peste 7.000 de euro.

Pentru a citi si despre Targul de Craciun din Bucuresti, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Lectia de la Varsovia. Cum au reusit polonezii sa isi orneze capitala aproape gratis