Pleci în vacanţă cu maşina? De unde nu trebuie să alimentezi

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Pleci în vacanţă cu maşina? De unde nu trebuie să alimentezi

Românii care aleg să plece de sărbătorile de iarnă peste hotare, cu propria mașină, pot face economiii, dacă știu de unde să alimenteze. Prețul la pompă diferă destul de mult de la țară la țară.

Un drum relativ scurt până în Bulgaria, în stațiunea de schi Bansko, spre exemplu, poate costa mai puțin, dacă alimentați mai mult din Bulgaria și mai puțin din România. Potrivit buletinului săptămânal al Uniunii Europene, Oil Bulletin din 28 noiembrie, diferența dintre benzina românească (Euro Super 95) și cea bulgărească este de 9 eurocenți. În cazul în care aveți motor diesel, diferența este de 4 eurocenți. In Bulgaria, un litru de benzină este doar 1,12 euro, iar cel de motorină ajunge la 1,21 de euro.

Dacă preferați însă faimoasele stațiuni din Austria, trebuie neapărat să vă faceți plinul din România. Cum treceți granița, ar fi bine să alimentați din nou, pentru că pe ruta România-Austria, cea mai ieftină benzină este în țara noastră și, apoi, în  Ungaria. Astfel, litru de benzină în țara vecină este de 1,29 de euro, spre deosebire de 1,354 cât este în Austria. În cazul celor cu maşini pe motorină, situația este însă inversă, deci mai bine ocoliţi pompele din Ungaria: 1,413 euro litrul în Ungaria și 1,378 în Austria. În cazul în care vă opriţi pentru Crăciun sau Revelion în Budapesta, cheltuielile sunt minime dacă vă umpleţi canistrele în România. Diferenţa dintre benzina românească şi cea ungurească se traduce prin 8 eurocenţi la litrul, sau de 15 eurocenţi la litru pentru posesorii de autoturisme cu motor diesel.

Pentru a citi si despre tarile in care sunteti obligat sa aveti anvelope de iarna, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Pleci în vacanţă cu maşina? De unde nu trebuie să alimentezi