Al Jazeera, Ceauşescu şi TURISMUL românesc

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Televiziunea arabă în limba engleză Al Jazeera publică un reportaj despre România, "o ţară săracă, dar cu ambiţii mari în ceea ce priveşte turismul".

Jurnaliştii spun că Guvernul român e "disperat" să aducă mai mulţi turişti, iar ultima găselniţă în acest sens este "controversată". Concret, Al Jazeera vorbeşte despre ideea Ministerului Turismului de a organiza un tur care va include biroul lui Nicolae Ceauşescu şi balconul unde acesta a ţinut ultima sa cuvântare.

"Nicolae Ceauşescu a fost, odată, un dictator urât de toată ţara. El şi soţia sa, Elena, au condus România de parcă era propria lor feudă. Timp de treizeci de ani, au trăit ca marii boieri, în timp ce românii de rând erau săraci lipiţi", notează cei de la Al Jazeera.

Jurnaliştii au fost şi la Târgovişte, în curtea unde au fost executaţi soţii Ceauşescu. Un poliţist le-a arătat locul în care au căzut cei doi, după ce au fost împuşcaţi.

"E o idee bună, străinii ştiu doar de Ceauşescu, Hagi şi Dracula"

Comercianţii intervievaţi de Al Jazeera în Centrul Istoric al Bucureştiului spun că iniţiativa Ministerului Turismului este bună. "România e o ţară frumoasă, dar turiştii străini nu ştiu asta. Ei ştiu doar de Ceauşescu, Hagi sau Dracula", le-a declarat o vânzătoare jurnaliştilor, în timp ce alta a spus că "e o idee foarte bună, oamenii sunt interesaţi".

Jurnaliştii au vorbit şi cu Emil Bărbulescu, nepotul lui Ceauşescu, care locuieşte în casa natală a dictatorului, din Scorniceşti. "Nu vreau să am de-a face cu această iniţiativă de comercializare a lui Ceauşescu. Casa asta e o proprietate privată, nu o să-i las niciodată să vină aici", a declarat Bărbulescu.

În finalul documentarului, cei de la Al Jazeera spun că, printre bucureşteni, părerile sunt împărţite: "Unii consideră că moştenirea soţilor Ceauşescu trebuie exploatată, în timp ce alţii cred că amintirea dictatorului este încă prea proaspătă".

Pentru a citi si despre Curtea Domneasca de la Targoviste, unul din obiectivele orasului cu potential de a face parte din acest circuit turistic, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.gandul.info

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Al Jazeera, Ceauşescu şi TURISMUL românesc