Care sunt principalele probleme ale turismului românesc

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Care sunt principalele probleme ale turismului românesc

Lipsa unei promovări corespunzătoare pe plan intern a programelor turistice şi fiscalitatea prea ridicată sunt principalele probleme cu care se confruntă în prezent turismul românesc, au susţinut marţi, la Piteşti, reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Aceste programe nu sunt cunoscute la nivel naţional şi asta ar fi sarcina ministerului, să explice turistului român că a început 'Litoralul pentru toţi' sau că mâine începe programul 'O săptămână la munte' şi costă 300 de lei", a declarat preşedintele ANAT, Corina Martin.

"În plus sunt dificultăţi legislative, taxe, fiscalizare. Ne comparăm deseori cu bulgarii, dar bulgarii au TVA de 9% pe tot ceea ce înseamnă turism, noi nu avem decât la cazare. La ei şi agenţiile de turism au 9%, noi nu avem", a apreciat, la rândul său, preşedintele ANAT Sud Muntenia, Adrian Voican.

O reducerea a TVA, cel puţin la vacanţele vândute de agenţiile de turism pentru destinaţii din România, ar impulsiona turismul romanesc, cred reprezentanţii ANAT. Pe lângă acordarea unor facilităţi fiscale, ei cer şi o orientare a acţiunilor de promovare către consumatorii interni, care sunt cei mai numeroşi.

"Există bani pentru promovarea brandului (...), dar ei se adresează 99% pe piaţa externă. Realitatea este că peste 80% dintre turiştii din România sunt români şi foarte puţini străini. Deci nu poţi să ignori o piaţă de turişti români pentru destinaţiile româneşti, pentru că hotelierul trăieşte din banii care vin, nu contează ce fel de turişti îi vin", a argumentat Adrian Voican.

Afirmaţiile au fost făcute la întâlnirea bianuală a membrilor ANAT din regiunea Sud Muntenia, desfăşurată la Piteşti.

Pentru a citi despre promovarea tarii noastre de catre publicatia Financial Times, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Care sunt principalele probleme ale turismului românesc