2,5 mil. euro pentru o cladire VIP pe aeroportul Baneasa, sa aiba investitorii “unde sa aterizeze”

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

2,5 mil. euro pentru o cladire VIP pe aeroportul Baneasa, sa aiba investitorii “unde sa aterizeze”

Aeroportul Baneasa, care va intra in modernizare, va avea o cladire destinata curselor charter si VIP, care va presupune costuri de 2,5 milioane euro, pentru ca investitorii "sa aiba un loc unde sa aterizeze", a declarat marti ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.
"Este prima etapa de modernizare a Aeroportului Baneasa, care isi va schimba destinatia. Cei care vin sa investeasca in Romania vor avea un loc unde sa aterizeze, sa vina sa isi investeasca banii", a spus Boagiu, dupa o vizita de lucru la santierul noii cladiri, relateaza Mediafax.

Capacitatea terminalului va fi de 30.000 de pasageri pe an si va fi pus in functiune inainte de Craciun, urmand ca finalizarea lucrarilor sa aiba loc in februarie anul viitor.

La parterul cladirii va exista o zona destinata prelucrarii fluxurilor de pasageri, iar la etaj o zona multifunctionala, care va cuprinde o sala de consiliu pentru intalniri de afaceri, una pentru prezentari si vizionari, o zona de relaxare si un spatiu pentru organizarea conferintelor de presa. Totodata, va fi amenajata o parcare auto in zona dedicata VIP.

Boagiu a afirmat ca aceia care sunt nemultumiti de mutarea zborurilor low cost pe Aeroportul Otopeni "nu au niciun motiv", intrucat preturile biletelor nu vor creste.

"Romanii care vor utiliza Aeroportul Otopeni vor avea ocazia sa astepte intr-un aeroport civilizat, nu intr-unul care arata ca o aerogara de provincie", a afirmat Boagiu.

Licitatia pentru elaborarea studiului de fezabilitate in vederea transformarii Aeroportului Baneasa intr-unul dedicat zborurilor business va fi lansata in decembrie. "Vom sti cat va costa dupa finalizarea studiului de fezabilitate", a spus Boagiu.

Pentru a citi si despre planul de afaceri al companiei Tarom, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri 2,5 mil. euro pentru o cladire VIP pe aeroportul Baneasa, sa aiba investitorii “unde sa aterizeze”