Vîntu vinde pachetul majoritar de la Accent Travel

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Acţionarii agenţiei Accent Travel, numărul patru la nivel naţional, au aprobat recent vânzarea pachetului majoritar, deţinut de către Comac Limited, firmă asociată în ultimii ani de presă cu omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Ultimele două mari achiziţii pe piaţa agenţiilor de turism din România au fost făcute de către compania spaniolă de administrare a fondurilor de investiţii GED, care a preluat în urmă cu câţiva ani Happy Tour, firmă prin intermediul căreia a cumpărat în aprilie şi agenţia Prestige Tours.Accent Travel este, totodată, al treilea mare turoperator din punct de vedere al numărului de români trimişi în vacanţe în ţară, după Eximtur şi Mareea. Anul trecut au plecat la mare prin Accent Travel circa 18.500 de români.

Agenţia este devansată în top de Happy Tour, Eximtur şi Perfect Tour.Accent Travel & Events a urcat anul trecut o poziţie în topul agenţiilor de turism din România, până pe locul patru, cu afaceri de 63,4 milioane de lei (15 milioane de euro), în creştere cu 10%. Profitul firmei a scăzut cu 42%, la 1,78 milioane de lei.Potrivit unui anunţ al firmei, acţionarii minoritari nu doresc să-şi exercite dreptul de preempţiune la cumpărarea părţilor sociale cedate de acţionarul majoritar.

Comac Limited a fost asociată în ultimii ani în presă cu numele omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.Acţionarii Accent Travel & Events, despre care oamenii de afaceri din turism spun că este deţinută indirect de Vîntu, au aprobat la jumătatea lunii octombrie cesiunea a 80% din părţile sociale, deţinute de Comac Limited, firmă cipriotă cu sediul la Nicosia, în favoarea unei terţe persoane fizice sau juridice.

Pentru a citi si despre extinderea sistemului all-inclusive, de catre hotelierii de pe Valea Prahovei, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.


Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Vîntu vinde pachetul majoritar de la Accent Travel