CLUJ: Scade taxa hotelieră de la 4% la 1%

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

CLUJ: Scade taxa hotelieră de la 4% la 1%

Hotelierii clujeni vor avea un nou motiv de bucurie, având în vedere că taxa actuală de 4 % va scădea la 1%. Proiectul de hotărâre va fi discutat mâine în şedinţă ordinară de către Consiliul Local Cluj-Napoca. Taxa de 1% se va aplica începând cu 2012 atât în Cluj, cât şi la nivel naţional.

Consiliul Local Cluj-Napoca are pe ordinea de zi de mâine, marţi, 29 noiembrie, modificarea HCL nr. 178/2011 prin care se stabileşte cota de calcul a taxei hoteliere cu aplicare din 2012. Această schimbare aşteptată de managerii hotelieri clujeni vine ca urmare a modificării Codului Fiscal.

„Pentru şederea într-o unitate de cazare, Consiliul Local instituie o taxă hotelieră în cotă de 1% din valoarea totală a cazării/tarifului de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, care se încasează de persoanele juridice prin intermediul cărora se realizează cazarea, o dată cu luarea în evidenţă a persoanelor cazate”, se arată în hotărâre.

Taxa hoteliera de 4% care se aplică în prezent în Cluj este una dintre cele mai mari de la nivel naţional. Cuantumul taxei a suferit diferite fluctuaţii pe parcursul anilor: dacă în 2009 aceasta era de 5%, în 2010 a scăzut la 4%, iar în 2011 tot consilierii locali au aprobat diminuarea până la 3% a taxei, cu aplicare din 2012.

În 2010, bugetul Primăriei locale s-a bucurat de sumele încasate de la hotelierii clujeni. Astfel, Primăria Cluj-Napoca a încasat 474.588 de euro, adică 2.025.021 de lei, bani care au fost redirecţionaţi către diferite proiecte ale municipalităţii.

Autor: Ramona Costea

Pentru a cauta cazare in Cluj-Napoca, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.citynews.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri CLUJ: Scade taxa hotelieră de la 4% la 1%