Cat de atractiv este Bucurestiul ca destinatie de shopping

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Cat de atractiv este Bucurestiul ca destinatie de shopping

Orasul Bucuresti ocupa locul al 24-lea intr-un top format din 33 de orase europene in privinta atractivitatii pentru shopping international realizat de Economist Intelligence Unit (EIU), fiind avantajat de preturi si tras in jos de rezultate slabe in privinta magazinelor, culturii si climei. Capitala Romaniei este pe locul trei la categoria preturi, dar pe locul 32 in functie de cultura si clima.
Tot pe 24, la egalitate cu Bucuresti, cu 52,2 puncte din 100 posibile, se afla Sofia, potrivit Indicelui Mondial al Oraselor pentru Cumparatori - Europa, realizat de EIU. Locurile 22 si 23 sunt ocupate de Lyon si Bratislava, in timp ce Kiev si Edinburgh ocupa pozitia a 26-a, urmate pe 28 de Varsovia, relateaza Mediafax.

Pe primele cinci pozitii se afla Londra, Madrid, Barcelona, Paris si Roma, iar la polul opus se gasesc Sankt Petersburg, Helsinki, Belgrad, Oslo si Geneva.

Din Europa Centrala si de Est, cel mai bine se situeaza Praga si Budapesta, pe 9, respectiv 10, urmate de Istanbul pe 13, Atena pe 16, Moscova (19), Bratislava, Sofia, Bucuresti, Kiev, Varsovia, Sankt Petersburg (29) si Belgrad (31).

EIU a clasificat cele 33 de orase in functie de cinci criterii - magazine, preturi, comoditate, hoteluri si transport, respectiv cultura si clima. Bucurestiul a obtinut rezultate slabe in privinta magazinelor, culturii si climei, dar a punctat foarte bine la preturi si comoditate.

La capitolul magazine, care analizeaza numarul de locatii si branduri internationale, volumul vanzarilor sezoniere si al bunurilor falsificate, capitala Romaniei ocupa pozitia 28, inaintea Sofiei (29) si Atenei (30), dar in urma unor orase precum Kiev si Helsinki (ambele 26).

Pe primele locuri se ala Londra, Paris si Madrid. Bucuresti ocupa penultima pozitie, 32, in functie de cultura si clima, unde sunt luate in calcul atractii si obiective UNESCO, calitatea restaurantelor, evenimente culturale si sportive, restrictii privind obtinerea vizei si agreabilitatea climei.

Singurul oras depasit este Belgrad, in timp ce Kievul si Sofia ocupa locurile 31 si 32, chiar inaintea Bucurestiului. Top trei este format de Paris, Roma si Berlin.

Pentru a cauta cazare in Bucuresti, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Cat de atractiv este Bucurestiul ca destinatie de shopping