Mergi la schi cu maşina în Austria? Vezi în ce ţări europene eşti obligat să ai anvelope de iarnă

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Mergi la schi cu maşina în Austria? Vezi în ce ţări europene eşti obligat să ai anvelope de iarnă

Echiparea autoturismelor cu anvelope de iarnă este obligatorie în mai multe ţări europene. De exemplu, dacă mergi la schi în Austria eşti obligat să ai anvelope de iarnă, în această ţară şoferii care nu au maşina echipată de iarnă riscă o amendă de până la 5.000 de euro. Vezi ţările în care legea spune că ai nevoi de anvelope de iarnă.

Austria

Utilizarea cauciucurilor de iarnă este obligatorie prin lege între 1 noiembrie şi 15 aprilie. Cauciucurile "orice sezon" sunt acceptate dacă deţin sigla M+S şi au profil de minim 4mm. În plus, utilizarea lanţurilor de iarnă poate fi impusă de poliţia locală în caz de ninsori puternice. Nerespectarea legii poate duce la amenzi de până la 5.000 Euro şi suspendarea dreptului de a utiliza vehiculul. Asigurarea este anulată daca un autovehicul neechipat cu anvelope de iarnă este implicat într-un accident între 1 noiembrie şi 15 aprilie.

Belgia

În Belgia adâncimea profilului trebuie să fie minim 1.6 mm şi este interzisă folosirea cauciucurilor cu ţinte.


Bosnia-Herţegovina

Sunt obligatorii cauciucurile de iarnă, MS, M+S sau M&S, cu o adâncime a profilului de minim 4 mm şi purtând simbolul fulg de nea + lopată şi sac cu 20-50 kg nisip pentru toate vehiculele de transport marfă şi călători.

Cehia

De la 1 noiembrie până la 1 aprilie vehiculele din Cehia sunt obligate să folosească echipament de iarnă dacă sunt conduse în condiţii de iarnă. Asta înseamnă ori anvelope de iarnă ori cauciucuri radiale cu profil de minim 4mm. Este interzisă folosirea cauciucurilor cu ţinte.

Croaţia
Este obligatorie utilizarea cauciucurilor de iarnă sau M+S în condiţii de iarnă şi de asemenea este necesară deţinerea unui set de lanţuri de iarnă. Sunt interzise cauciucurile cu ţinte.

Pentru a citi si despre inchiderea circulatiei de pe transfagarasan pe timp de iarna, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Mergi la schi cu maşina în Austria? Vezi în ce ţări europene eşti obligat să ai anvelope de iarnă