Ce a insemnat revolutia din Egipt pentru turismul local

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Ce a insemnat revolutia din Egipt pentru turismul local

Revolutia declansata in luna ianuarie in Egipt, impotriva presedintelui Hosni Mubarak si a regimului acestuia, a generat anul acesta o scadere de 25% a numarului de turisti straini, respectiv de 40% a numarului de turisti romani. "Vrem sa aducem anul 2012 la nivelul anului 2010", a spus Ahmed Shokry, reprezentant al Agentiei de Turism Egipteana.

Astfel, in 2010, inainte de declansarea tensiunilor politice din regiune, Egiptul a primit 13 milioane de turisti din toata lumea, din care 53.000 din Romania.

La nivel de venituri, Egiptul a obtinut anul trecut din turism circa 13 miliarde de dolari, reprezentand 6% din produsul intern brut (PIB). Pentru 2011, estimarile autoritatilor indica o scadere la 10 miliarde de dolari.

AET si Ministerul Turismului din Egipt si-au propus sa revitalizeze turismul prin campanii puternice de PR si advertising, dar si prin conservarea si cresterea relatiilor de comert.

Practic, pentru ca planurile autoritatilor sa se indeplineasca, numarul turistilor straini trebuie sa creasca anul viitor cu 35%, respectiv cel al turistilor romani cu 66%.

"Implicam toate resursele necesare si investim in publicitate si PR, prin organizarea de info-trip-uri pentru presa, investitori si personalitati, pentru ca ei sa vada cu ochii lor ca la noi in tara totul este in regula, ca turistii se pot simti in siguranta. Noi am avut o revolutie pasnica, indiferent de ceea ce s-a vazut la televizor. Mass-media a exagerat evenimentele din Egipt pentru a-si crea audiente", a explicat Ahmed Shokry.

Primele alegeri parlamentare din Egipt, dupa indepartarea de la putere a presedintelui Mubarak,vor avea loc pe 21 noiembrie.

Ce zic insa agentiile de tursim din Romania?

Unii dintre operatori impartasesc optimismul autoritatilor egiptene. "Egipt si Tunisia vor redeveni in 2012 unele dintre cele mai solicitate destinatii. Noi credem ca usor, usor, cererea isi va reveni pe acest segment", a declarat Marius Berca, director de operatiuni la agentia Christian Tour.

Pentru a citi si despre revolta pasagerilor de la bordul unui avion, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Ce a insemnat revolutia din Egipt pentru turismul local