Muzeul de Istorie, Etnografie si Arta Plastica din Lugoj

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Muzeul de Istorie, Etnografie si Arta Plastica din Lugoj

Daca treci prin cochetul oras Lugoj, nu rata Muzeul de Istorie, Etnografie si Arta plastica.

Il gasesti pe strada Nicolae Balcescu, nr. 2, intr-o expresiva cladire de secol XIX.

Muzeul de Istorie expune elemente reprezentative pentru regiunea Banatului, cu sectii ce traverseaza domenii precum arheologia, etnografia, arta plastica ori istoria.

Marturiile arheologice, obtinute in urma sapaturilor din zonele Timisoara, Romanesti, Cosava, Visag, Slabacel, Sacosul Mare, Susani, Jabar, vorbesc despre trecutul istoric al locurilor si civilizatiei, aducand la lumina si reconstituind, din cioburi, crampeie de existenta straveche.

Colectia etnografica a Muzeului din Lugoj, etaleaza obiecte exponentiale pentru societatea, viata, activitatea zonei Banatului, de la elemente de port popular pana la unelte casnice si mestesugaresti, recreand culoarea locala.

Muzeul Lugoj bucura vizitatorii interesati, cu o culegere formata din documente, corespondenta ori lucruri ce au apartinut personalitatilor marcante ale zonei, care intregesc colectia memoriala.

Colectia de arta plastica a Muzeului de Istorie, aduce impreuna lucrari de pictura din Scoala austriaca, opere de arta contemporana si sculptura moderna.

Urmariti imaginile de mai jos, cu franturi din atmosfera Lugojului, a carui reprezentare concentrata o exprima sugestiv Muzeul Lugoj.

Autor: Larisa Bracea

Pentru a citi si despre muzeul in aer liber din Medias, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Muzeul de Istorie, Etnografie si Arta Plastica din Lugoj