Marea Moarta s-a mutat in China. Cum arata piscina de 30.000 de metri patrati

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Marea Moarta s-a mutat in China. Cum arata piscina de 30.000 de metri patrati

Cea mai aglomerata piscina din lume nu e langa vreo plaja exotica, ci in provincia Sichuan din China. Nu-i chip sa inoti, pentru ca oamenii stau lipiti unii de altii, asteptand sa fie purtati de un val artificial.

Parcul acvatic extrem de popular se intinde pe 30.000 de metri patrati si, respectand traditia Chinei de a copia orice, se numeste "Marea Moarta chinezeasca".

Zilnic mii de oameni se inghesuie in lacul sarat si asteapta unul dintre cele trei valuri artificiale, care sunt programate sa-i racoreasca. Majoritatea nici macar nu stiu sa inoate, asa ca poarta obligatoriu un colac.

Cei care vin aici pregatiti pentru cateva ture de bazin pleaca dezamagiti, pentru ca in piscina abia te poti misca. Chiar si-asa, nimeni nu se plange. Nivelul mineralelor si al sarii de aici este de 9 ori mai mare decat intr-un lac cu apa dulce. De aceea, investitorii i-au gasit repede un nume parcului acvatic: l-au botezat "Marea Moarta chinezeasca".

Pentru aceasta distractie fiecare om trebuie sa scoata din buzunar peste 30 de dolari. Cu toate acestea, locul nu e niciodata pustiu iar intr-o zi de vara, peste 4.000 de oameni vin aici sa se racoreasca.

Pentru a citi si despre statiunile balneare din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Marea Moarta s-a mutat in China. Cum arata piscina de 30.000 de metri patrati