Turism la bai

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Conform cu Ministerul Sanatatii si Educatiei, doar 10 statiuni balneare indeplinesc conditiile necesare pentru mentinerea si ameliorarea sanatatii, oferind un mediu ideal de odihna si relaxare:

Baile Felix, Sovata, Techirghiol, Ocna Sibiului, Amara, Baile Herculane, Baile Olanesti, Covasna, Baile Govora si Calimanesti-Caciulata.

Tara noastra detine aproape 140 de statiuni balneare, insa, ca toate acestea sa intre in circuitul turistic, sunt necesare investitii de ordinul milioanelor de euro.

Din datele statistice, apa minerala terapeutica (cea mai importanta resursa minerala a tarii noastre) este exploatata la cote foarte mici. Pe de alta parte, namolul terapeutic sta si mai prost la capitolul exploatare. Doar 0,05% din rezerve sunt exploatate. Doar apele geotermale, exploatate de ani buni la Baile Felix, au o raspandire mult mai mare.

Aproape 701.300 de turisti merg in fiecare an in staţiunile balneare din Romania. Circa 72.775 sunt turisti straini, veniti din tari ca: Austria, Israel, Belgia si Germania.

Dintre afectiunile ce pot fi tratate in statiunile balneare din Romania amintim:  afectiuni respiratorii, O.R.L, cardiovasculare, afectiuni reumatismale sau degenerative, boli de tipul celor cronice, neurologice, dermatologice, ginecologice, endocrine sau metabolice.

Pentru a citi mai multe despre toate aceste statiuni balneare, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.stirituristice.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Turism la bai