FPTR: Jumatate din hotelurile de pe Litoral sunt de vanzare, iar 25% din ele au probleme cu bancile

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

FPTR: Jumatate din hotelurile de pe Litoral sunt de vanzare, iar 25% din ele au probleme cu bancile

Jumatate dintre hotelurile de pe Litoral sunt scoase la vanzare de catre proprietari, iar un sfert dintre ele au probleme cu rambursarea creditelor catre banci, peste 10 fiind deja in executare, a declarat Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, citat de Mediafax.

"Daca iei bani de la banca si investesti pe Litoral de la zero, pierzi bani, adica nu ai profit, pentru ca nu poti sa acoperi si ratele, si dobanda. Daca ai disponibili macar o parte din bani, merita sa investesti, decat sa tii banii la banca", a spus Murad.

El a afirmat ca investitia intr-un hotel pe Litoral se amortizeaza in 15-20 de ani.

Murad a adaugat ca din cauza amortizarii intr-un timp lung si a pierderilor pe care le au investitorii care au construit doar cu bani de la banca, foarte multe hoteluri de pe Litoral sunt acum de vanzare.

"Peste 25% din hotelurile de pe litoral au probleme cu bancile. Au mari probleme cu rambursarea creditelor bancare. Dintre ele, mai mult de 10 sunt scoase la vanzare de catre banci. Din doi proprietari de hoteluri la mare, unul vrea sa vanda", a afirmat presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

Potrivit datelor Ministerului Turismului, in judetul Constanta exista 994 de structuri de cazare clasificate, dintre care 352 sunt hoteluri.

Omul de afaceri a adaugat ca hotelurile romanesti platesc printre cele mai multe taxe din Europa, respectiv 17, care ajung la circa 50% din totalul veniturilor.

"Noi platim chiar si apa menajera foarte scump, mai mult decat cei din Grecia. E cea mai scumpa apa din Europa si costa aproape cat curentul', a afirmat Murad.

Potrivit datelor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), numarul turistilor care si-au petrecut vacanta pe Litoral a crescut cu 10% in acest an, dar acestia au cheltuit mai putin iar durata sejurului a fost mai mica, incasarile hotelierilor scazand astfel cu 10-15%.

Este al treilea an consecutiv in care hotelierii de la Marea Neagra au incasari in scadere.

Pentru a citi despre hotelurile de la Marea Neagra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri FPTR: Jumatate din hotelurile de pe Litoral sunt de vanzare, iar 25% din ele au probleme cu bancile