Interzis la "All inclusive": UE spune că se irosesc prea multe produse alimentare

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Interzis la

Uniunea Europeană ar putea interzice sistemul All inclusive în ţările europene. Informaţia a fost publicată de cotidianul de la Sofia, "Monitor", care citează surse din Ministerul bulgar al Mediului. Motivul invocat: în sistemul "all inclusive", practicat în Bulgaria, Grecia, Spania, dar şi în România, se irosesc prea multe produse alimentare.

Comisia Europeană ar putea interzice, în viitor, hotelurilor şi operatorilor să vină cu oferte în sistemul "all inclusive" şi asta pentru că, în timpul meselor se oferă produse în exces care rămân neconsumate şi în cele din urmă ajung la coşul de gunoi. Din acelaşi motiv, ar putea fi interzise şi ofertele promoţionale din supermarketuri.

Conform statisticilor, jumătate din mâncarea oferită la hotelurile cu sistem all inclusive şi mai bine de jumătate dintre alimentele care se află la promoţie în supermarketuri, sunt aruncate. Experţii spun că mâncarea irosită astfel ar putea hrăni sute de mii de africani, în contextul actualei crize alimentare.

De exemplu, în Viena se aruncă zilnic o cantitate de pâine ce ar fi suficientă hrănirii a 200 de mii de oameni, iar în Bulgaria, deşeurile organice reprezintă 60% din totalul deşeurilor. Până în 2013, fiecare stat membru va trebui să prezinte un plan de reducere a deşeurilor alimentare, altfel cei de la Comisia Europeană vor aplica sancţiuni.

Pentru a citi si despre promotiile hotelurilor din Europa, prin intermediul voucherelor, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Interzis la "All inclusive": UE spune că se irosesc prea multe produse alimentare