Investitii de 17 mil. euro in infrastructura de schi din Romania, in 2011

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Investitii de 17 mil. euro in infrastructura de schi din Romania, in 2011

Statul a platit in acest an aproape 73 de milioane de lei (17 milioane de euro) pentru zece proiecte de infrastructura de schi, iar in tot anul 2010 valoarea investitiilor a depasit 103 milioane de lei (24,5 milioane euro), potrivit datelor furnizate Mediafax de catre MDRT.
Cel mai scump proiect finantat de stat prin intermediul MDRT in acest an, in valoare de 28,2 milioane de lei, presupune lucrari de amenajare a domeniului schiabil si a unui lac acumulare, dar si a unei instalatii de transport pe cablu in Poiana Brasov.

Domeniul schiabil de la Brasov a mai fost finantat cu 8,5 milioane de lei in 2010 si 9,5 milioane lei in 2009, iar investitiile au vizat extinderi de partii, largiri de intersectii, constructii de noi partii de schi si de partii de legatura, dar si lucrari de amenajare a unui lac acumulare in platoul Poiana Ruia, la cota 1.490. Alti bani au fost alocati pentru zece tunuri de zapada, alimentare cu energie electrica, telescaun si parcare cu 650 de locuri. Investitiile finantate de stat la Brasov sunt in derulare.

"Sumele reprezinta bani exclusiv de la buget, decontati de MDRT pe baza facturilor trimise de autoritatile locale. Unele investitii au fost incheiate, altele vor fi inaugurate in acest an, iar restul in anii urmatori", au spus reprezentantii MDRT.

Pentru statiune Busteni s-au achitat 9,1 milioane de lei in 2009, 4,5 milioane de lei in 2010 si 583.000 lei in acest an pentru mai multe obiective, printre care estacada pentru catarari pe panouri de gheata si uscat, un fun-park (partie de schi pentru incepatori, banda rulanta, plase de protectie etc.), partie de schi si snowboard, instalatie pentru zapada artificiala si parcare in zona Kalinderu. Tot acolo va fi amenajat un parc de aventura montan, unde se vor desfasura activitati de catarare, mountain bike, parapanta, paintball, drumetii montane etc. ?i proiectul de la Busteni este in derulare.

Pentru a citi si despre alte domenii schiabile din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Investitii de 17 mil. euro in infrastructura de schi din Romania, in 2011