Pe Drumul Regal spre trei Urlatoare: Cascada feerica din Muntii Bucegi

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Pe Drumul Regal spre trei Urlatoare: Cascada feerica din Muntii Bucegi

Una dintre cele mai impresionante cascade din Romania este situata pe versantul estic al Muntilor Bucegi, pe paraul care izvoraste de la poalele Muntilor Jepi. Cu o inaltime de 15 metri, Cascada Urlatoarea atrage in fiecare an mii de turisti dornici sa se refugieze intr-un loc unde spectacolul neintrerupt al apei imbie la relaxare si delectare.

Denumirea cascadei vine de la zgomotul puternic pe care il scot apele aflate in cadere. O legenda locala spune insa ca vuietul cascadei ar fi de fapt plansul necontenit al unei pastorite care, speriata de dragostea a doi frati, s-ar fi aruncat de pe stanci.

Trei Urlatoare la pretul uneia

Pe langa principala cadere de apa, la cateva sute de metri mai sus se mai gasesc doua cascade mai mici, denumite Urlatoarea Mare si Urlatoarea Mica. Turistii ajung insa mai rar acolo, intrucat traseul nu este amenajat.

Cel mai usor drum spre Cascada Urlatoarea porneste de la telecabina Busteni si este marcat cu buline rosii. Parcurgerea traseului se face de regula in circa o ora si jumatate, insa se poate ajunge si la doua ore, in functie de anotimp si de numarul popasurilor.

Pentru a citi mai multe despre Muntii Bucegi, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.totpal.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Pe Drumul Regal spre trei Urlatoare: Cascada feerica din Muntii Bucegi