Oferta 2 in 1

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Oferta 2 in 1

Pitoresc, peisaje primitoare, cascade si lacuri glaciare - zona Muntilor Fagaras. Supranumiti Alpii Transilvaniei, acestia gazduiesc doua dintre atractiile impatimitilor de natura – Cascada si Lacul Balea.

Situata intre varfurile Moldoveanu si Negoiu, la peste 1200 de metri altitudine si cu o cadere de 60 de metri, marcand treapta inferioara a circului glaciar Balea, Urlatoarea Balei bolboroseste intruna farmecand trecatorul.
Ceva mai sus, la 2034 de metri, se gaseste Lacul Balea, monument al naturii, unul dintre cele mai mari lacuri glaciare din masivul fagarasean, cu o suprafata impresionanta de peste 45.000 de metri patrati. In trecut, pe aceasta intindere de apa se afla o insula care se apropia de tarm printr-un mic istm; in prezent, istmul a devenit peninsula care da adapost uneia dintre cele mai cautate cabane din Muntii Fagarasului. Vegetatia care inveleste zona lacului este de tip hidrofil, formata din rogozuri si plante precum patlagina, papadia alpina, iar pe Muchea Balei, specii precum smardar, merisor, garofita cu flori rosii, floarea de colt si macul galben te fac sa-ti doresti sa poti opri timpul din zbor, in contemplarea privelistilor largi care ti se astern in fata. Nu degeaba, in anul 1932, o suprafata de aproximativ 180 de hectare din jurul lacului a fost declarata rezervatie stiintifica.

Balea este locul potrivit atat pentru pasionatii de sporturi de iarna, dar si pentru cei care se afla in cautarea unei oaze de liniste pe timp de vara. In ceea ce priveste cazarea, cei care aleg sa isi petreaca vacanta aici, au la dispozitie atat cabanele de la Balea Lac si Balea Cascada, dar si alte unitati din din apropiere.

Pentru a citi si despre alte statiuni montane, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Oferta 2 in 1