Pestera Coliboaia din Bihor, o mina de aur pentru turismul din Romania

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Pestera Coliboaia din Bihor, o mina de aur pentru turismul din Romania

Picturile rupestre de la Altamira din Spania, care atrag anual sute de mii de turisti, ar putea avea un echivalent in Romania. Astfel, mai multi speologi romani au gasit in Pestera Coliboaia din Bihor desene care s-au dovedit a fi cele mai vechi din Europa Centrala, datand de acum aproape 35.000 de ani.

Desenele, reprezentand animale din acele vremuri, bizoni, rinoceri, capete de urs, au fost bine pastrate datorita conditiilor bune de umiditate din zona pesterii unde au fost gasite.

Momentan, Pestera Coliboaia este inchisa, specialistii urmand sa continue cercetarile. In plus, accesul in zona picturilor rupestre este extreme de dificil. Totusi, autoritatile au in vedere potentialul turistic urias al zonei.

Daca aici s-ar amenaja corespunzator accesul in pestera, iar aceasta ar fi inclusa intr-un circuit turistic, profitul ar putea fi urias. Sunt foarte multi turisti din strainatate, dar si din tara, care si-ar putea arata interesul pentru a vizita cele mai vechi urme ale creativitatii omenirii.

Pentru a citi despre un alt obiectiv turistic din Bihor, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Pestera Coliboaia din Bihor, o mina de aur pentru turismul din Romania