Cele mai înalte clădiri din lume

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Cele mai înalte clădiri din lume

Arabia Saudită a anunţat că vrea să construiască cea mai înaltă clădire din lume, care va măsura 1000 m şi va doborî recordul deţinut de Burj Khalifa din Dubai, care măsoară 828m.

Cea mai înaltă construcţie din lume


Cea mai înaltă clădire din lume este Burj Khalifa şi are 828 metri înălţime. Îmbrăcat în 28000 de panouri de sticlă, turnul are 160 de etaje şi mai mult de 500000 de metri pătraţi pentru birouri şi apartamente. Turnul are de asemenea apartamentul locuit la cea mai mare înălţime, cel mai inalt lift şi cea mai înaltă platformă de observaţie din lume (la etajul 124). Moscheea şi piscina, care se află la cea mai mare înălţime, se află la etajele 158 şi 76. Clădirea se poate vedea de la 95 de kilometri distanţă fiind "cea mai înaltă clădire creată până acum de mâna omului".


Piscina aflată la cea mai mare înălţime din lume


Piscina hotelului Ritz-Carlton este situată la 490 m înălţime de la sol. Bazinul de înot oferă o panoramă de vis asupra Portului Victoria şi a Mării de Sud a Chinei. Ritz-Carlton este a patra clădire ca înălţime din lume, dar este cel mai înalt hotel din lume.


Cel mai mare ceas din lume


Cel mai mare ceas din lume se află la Mecca (Arabia Saudita). Ceasul gigant este situat la înălţimea de 400 de metri pe turnul Makkah Clock Tower (complexul Abraj Al Bait), înalt de 601 de metri. Are 4 cadrane, fiecare măsoară 43 de metri în diametru, adică de 6 ori mai mare decât Big Ben-ul londonez.

Pentru a citi mai multe despre cea mai inalta constructie din lume, turnul Kingdom Tower, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Cele mai înalte clădiri din lume