MDRT a încheiat cu IBM România contractul pentru Sistemul Informatic de Evidenţă a Turiştilor

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

MDRT a încheiat cu IBM România contractul pentru Sistemul Informatic de Evidenţă a Turiştilor

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a semnat, la începutul lunii iunie, cu IBM România, contractul pentru realizarea Sistemului Informatic de Evidenţă a Turiştilor, în valoare de 2,09 milioane lei, inclusiv TVA, a comunicat marţi ministerul.

Sistemul reprezintă unul dintre instrumentele MDRT de combatere a evaziunii fiscale în turism şi va constitui o importantă sursă de indicatori statistici în domeniu", se spune în comunicat.

Licitaţia organizată de MDRT pentru achiziţia Sistemului Informatic Integrat de Evidenţă a Turiştilor a avut loc în luna aprilie. În urma analizei documentaţiei depuse, efectuate de comisia de evaluare, contractul a fost atribuit SC IBM Romania SRL, singurul participant la procedură, la o valoare de 2.089.122 lei, inclusiv TVA.

În termen de şase luni de la semnarea contractului, IBM va realiza pentru MDRT proiectarea şi implementarea Sistemului Informatic Integrat de Evidenţă a Turiştilor. Astfel, IBM va livra componentele hardware şi software necesare şi va presta servicii de analiză, instalare, configurare, testare şi dezvoltare a sistemului, precum şi servicii de mentenanţă şi instruire a angajaţilor MDRT implicaţi în derularea proiectului.

Ulterior, unităţile de cazare clasificate de pe tot teritoriul României se vor putea înscrie în Sistem şi îl vor accesa zilnic, pentru a înregistra datele cu privire la evidenţa ocupării în propria unitate.

"Sistemul va permite raportarea zilnică, de către fiecare unitate de cazare, a numărului de turişti înregistraţi în respectiva unitate. În acest fel, MDRT va avea la dispoziţie, pentru prima dată, informaţii reale şi actualizate la zi în acest domeniu", se mai spune în comunicat.

Principalele avantaje pe care le conferă sistemul, prin furnizarea de informaţii reale şi actualizate la zi în acest domeniu, se referă la posibilitatea MDRT de a compara în timp real situaţia din unităţile de cazare cu datele raportate în cadrul sistemului, ceea ce duce la eficientizarea activităţii de control şi de combatere a evaziunii fiscale în turism, precum şi la posibilitatea MDRT de obţine date despre evoluţia unor indicatori din sectorul turistic, date care pot fi utilizate în fundamentarea viitoarelor decizii sau strategii în domeniu.
Pentru a citi si despre Villicotel,  soful pe care noi vi-l oferim pentru o mai buna organizare a unitatilor de cazare, accesati aceasta sectiune a stie-ului nostru.

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri MDRT a încheiat cu IBM România contractul pentru Sistemul Informatic de Evidenţă a Turiştilor