Imagini inedite de la Castelul Corvinilor, fortăreaţa invadată de turişti, dar contaminată de aerul de Balcani

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Imagini inedite de la Castelul Corvinilor, fortăreaţa invadată de turişti, dar contaminată de aerul de Balcani

Cel mai frumos loc din municipiul Hunedoara a primit duminica peste 1.000 de vizitatori, veniţi din toate colţurile ţării şi din străinătate. Oamenii au folosit prilejul zilei libere de Paşte pentru a se destinde în atmosfera medievală de la Castelul Corvinilor.

Peste 1.000 de vizitatori au venit astăzi la Castelul Corvinilor. Fortăreaţa cu care se mândresc hunedorenii a fost pur şi simplu invadată de turişti din întreaga Europă. Potrivit lui Nicolae Cerişer, directorul Muzeului Castelului Corvinilor, în această perioadă numărul vizitatorlor a crescut semnificativ.

Turistii străini au fost impresionaţi de imensitatea monumentului istoric, însă unii s-au arătat deranjaţi de faptul că este destul de greu de ajuns la castel.

"Drumurile sunt proaste şi fără GPS-ul care să îmi arate Hunedoara, nu cred că m-aş fi descurcat să ajung la castel. Totuşi, efortul a meritat", a spus Martin Schell, un austriac venit cu familia în vizită.

Turiştii au fost întâmpinaţi cu suveniruri la intrarea în curtea Castelului Corvinilor. Obişnuitele kitchuri, care sunt vândute în apropierea fiecărui obiectiv turistic din ţară, au fost la mare căutare.

"Oamenii cumpără suveniruri cu Dracula, cu Castelul Corvinilor, cu Transilvania, bâte de baseball, buzdugane din lemn şi măşti. Azi a fost o zi profitabilă", spune mulţumită Maria Tase, una dintre comerciante.

Pentru a citi mai multe despre Castelul Corvinilor, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.adevarul.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Imagini inedite de la Castelul Corvinilor, fortăreaţa invadată de turişti, dar contaminată de aerul de Balcani