36% din operatorii de turism estimeaza o scadere a afacerilor in urmatorii 3 ani

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

 36% din operatorii de turism estimeaza o scadere a afacerilor in urmatorii 3 ani

36% din operatorii din turism din zonele Prahova, Dambovita si Neamt au spus ca se asteapta la o scadere a cifrelor de afaceri in urmatorii 3 ani, in timp ce 38% au spus ca prevad o stagnare si doar 23% estimeaza o crestere.

Legat de gradul de ocupare previzionat de operatori de turism din cele trei zone analizate, in toate practicandu-se si turismul montan, 54% din respondenti spun ca gradele de ocupare vor stagna, 22% ca vor scadea si 18% ca vor creste, potrivit unui sondaj realizat in cercetarea sectoriala din cadrul proiectului Instrumente Strategice pentru Ocupare in Industria Turismului, initiat de PartNet.

Pe segmente de activitate, cresteri au previzionat tavernele si cluburile de noapte, agentiile de turism, camping-urile si satele turistice, restaurantel, structurile balneare si inchirierile de camere in regim hotelier, dar si cazari la ferme agricole.

Pe de alta parte, hotelurile si pensiunile estimeaza scaderi usoare, intre 5 si 15%.

Cei mai multi operatori de turism din Romania spun ca cifra de afaceri a companiilor a stationat in ultimii 3 ani, peste 44% din respondeti, in timp ce doar 22% spun ca a fost o crestere, iar 33% ca a fost in scadere.

Per total, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS) pe 2009 in Romania existau peste 283.000 de locuri de cazare.

Pentru a cauta cazare in Neamt, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri 36% din operatorii de turism estimeaza o scadere a afacerilor in urmatorii 3 ani