Patria pescarilor din inima munţilor

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Patria pescarilor din inima munţilor

În fiecare primăvară, deschiderea sezonului de pescuit este aşteptată cu nerăbdare la Dumbrăviţa. Lacul de lângă Codlea şi-a câştigat renumele prin capturi impresionante. La Dumbrăviţa te simţi ca-n Deltă, deşi te afli în mijlocul munţilor. Balta e plină de peşte, iar păsările, stuful şi aerul curat creează un decor atipic pentru această regiune.

Sute de pasionaţi din toată ţara participă, la fiecare început de aprilie, la deschiderea sezonului de pescuit de la Dumbrăviţa, Vadul Roşu şi Arini. Competiţiile sunt deschise amatorilor de pescuit, dar şi profesioniştilor în domeniu, iar baza piscicolă de la Vadu Roşu are bălţi pentru pescuit în sistem tradiţional şi bălţi destinate pescuitului sportiv profesionist (catch and release).

Baza are renumele unor capturi excepţionale. În 2009, pe balta numărul 4 de la Vadu Roşu s-a înregistrat recordul naţional, de 1.853,2 kilograme de peşte prins de 21 de echipe, în 96 de ore. În acelaşi interval de timp, echipa de pe locul secund a prins 1.549,24 de kilograme de peşte. Anul acesta, la Complexul piscicol Vadu Roşu se vor desfăşura 15 competiţii naţionale, atât concursuri de pescuit la crap, cât şi de pescuit staţionar. Pentru doritorii de relaxare, tarifele pentru partidele de pescuit încep de la 25 de lei pe zi.

Cuiburi de vulturi şi pescăruşi

Lacul Dumbrăviţa, cu o suprafaţă de 121 de hectare, a apărut prin construirea unui baraj pe pârâul Hamaradia, în anul 1984. Aria specială de protecţie cuprinde lacul, malurile, întregul brâu de stuf şi papură, precum şi o parte a pârâului (peste 400 hectare), un habitat perfect pentru păsările de apă. Aici trăiesc peste 100 specii de păsări acvatice, multe dintre acestea incluse în directivele şi convenţiile internaţionale privind protecţia naturii.

Pentru a citi despre locurile pe care le recomandam impatimitilor pescuitului, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.adevarul.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Patria pescarilor din inima munţilor