Consiliul Judeţean vrea să investească într-o peşteră interzisă turiştilor

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

Consiliul Judeţean vrea să investească într-o peşteră interzisă turiştilor

Consiliul Judeţean vrea să introducă în circuitul turistic aria protejată a Peşterei Tăuşoarelor. Pentru acest lucru intenţionează să acceseze peste un milion de euro, fonduri europene. Legislaţia României şi cea europeană interzic cu desăvârşire accesul turiştilor în zona peşterii. Custodele peşterii, Crin-Triandafil Theodorescu, spune că turiştii nu au ce să caute acolo într-un viitor apropiat.

Consiliul Judeţean a aprobat în şedinţa ordinară de ieri realizarea unui proiect de management al ariei protejate a Peşterii Tăuşoarelor. Costurile acestui proiect se ridică la un milion de euro, bani pe care CJ BN speră să-i obţină prin Programul Operaţionat Sectoraial Mediu. Planul de management presupune amenajarea a peste 100 de hectare de teren pentru dezvoltarea turismului în zonă, cartografierea peşterii şi introducerea acesteia în circuitul turistic.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Luca Iancu, spune că este un proiect foarte important pentru judeţ şi deşi nu poate spune exact când va fi gata proiectul speră ca durata să nu fie una foarte lungă. „Este vorba de o investiţie foarte mare, dar credem că merită deoarece judeţul nostru are câteva puncte care merită introduse în circuitul turistic. Noi am dorit să demarăm acest proiect de management deoarece credem că peştera Tăuşoarelor poate deveni un obiectiv turistic important, mai ales că are un caracter special", explică Luca Iancu.

Pentru a citi si despre salinele din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.adevarul.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Ştiri Consiliul Judeţean vrea să investească într-o peşteră interzisă turiştilor