Azuga

Azuga

 

Az üdülő Prahova megyétől északra helyezkedik el, a Prahova folyó és az Azuga patak találkozásánál.Az üdülő arról is hìres, hogy országunk legforgalmasabb Kárpát völgyben helyezkedik el – a Prahova völgyben – valamint a DN 1\ E60 dupla vasútvonalon, amely Bukarestet köti össze Brassóval.

A túrázás rajongói 9 turistaútvonalnak örülhetnek Azugán, ezek különböző nehézségi szintűek és a Bucegi valamint a Baiului hegységben vannak. A hegymászás rajongói azok ellátógathatnak a Bucegi hegységbe, ahol I és VI között vannak a nehézségi szintek. A téli időszakban ez az ország egyik legkeresettebb üdülője, itt a tursták kedvenc sportjaikat űzhetik (sìzés, snowboardozás, szánkózás). Azok akik a nyári időszakban látogatnak ide, itt 2 kézilabda-röplapbdapályát találhatnak, egy focipályát,2 teniszpályát, egy kosárlabdapályát, és egy sporttermet amely egy aktìv üdülést szolgál.

A téli üdülőtelep a következőkből áll:

- a Cazacu sìpály, 2100 m hosszú és 50 m széles, közepes nehézségi szintű, az országban a legjobbak közé tartozik, éjjeli kivilágìtással is rendelkezik és műhó is található itt.

- felvonó, az indulási és érkezési magasságok 987 és 1539 m között vannak, és 600 férőhelyes.

- felvonó, az indulási és érkezési magasságok 974 és 1140 m között vannak, és 600 férőhelyes.

- minitelesì

- babysì

- más sìpályák: snowboardpálya

 

Fotógaléria

Azuga / 1Azuga / 2Azuga / 3Azuga / 4Azuga / 5Azuga / 6Azuga / 7Azuga / 8

 

Rezervare

Aktuális oldal: Hegyvidék Azuga