Eforie Nord

Eforie

 

Eforie Nord a román tengerpart második legnagyobb városa. A gyógyfürdő, mely egész Európában ismert, az elmúlt években bővítette szállás és étkezési lehetőségeit. Eforie Nord a Techirghiol tó és a Fekete tenger között levő tengerparti sávon helyezkedik el, északon Agigeaval és délen Eforie Suddal szomszédos. Csak 15 km-re Constantatól terül el. A tenger és a Techirghiol tó szomszédossága miatt országunk első állandó gyógyfürdői közé tartozik. Jelenleg Eforie Nordon találhatók az ország legmodernebb fizióterápiai központok- az Efosan Szanatórium és az Európa Hotel kezelés alapjai- Ana Aslan Helth SPA.

Tengerpart: Eforie Nord partja 3-4 km hosszú és 20-100 m széles. Északon a partvidék keskenyebb és egy sétálóhelyként ismert magas szirt szegélyezi. Itt a partra lépcsőkön lehet lemenni. Az üdülőhely déli részén a part szélesebb és közvetlenül lehet bemenni.  A part egész területén közvetlenül lehte bemenni a vízbe.  Itt a homok morzsolódása nagyobb mint Mamaian és Constantan. Egyes helyeken a part napozószékekkel és napernyőkkel van ellátva.

Tevékenységek, látványosságok: a napsütötte tengerparton. Ezeken kívül Eforie Nord üdülőhely még más szorakozási lehetőségeket is biztosít: diszkók, klubbok, sportpályák, minigolf pályák, billiard termek, Nyári Szíinház, játszótereke gyerekeknek, vízisport szerelvények, medencék stb.

Europe Yacht Club az első nyugati standardok szerint épített magán kikötő Romániából.  A kikötő pár percre van a város központjától, az Európa Hotel elötti parton. A nemzetközi autópályáról egy letérő egyenesen a parthoz vezet. A kikötőben egyszerre 60 vitorlás hajó lehet kikötve, és a következő szolgáltatásokat nyújtja: vitorlás hajó kölcsöbzés, búvár és vitorlázási leckék. Minden év augusztusában itt szervezik meg  a Fekete Tenger Vitorlásversenyét, egy esemény amely a vízisport kedvelőknek szól. Ezen a versenyen több vitorláshajós vesz részt, és eyyel egyidőben luxushajó kiállítást is rendeznek. Az üdülőhely központjában és a part mentén több üzlet és bazár található. Innen a fürdéshez és a napozáshoz szükségés kellékeket (mint például törülközőket, fürdőruhákat, uszógumikat, napozóernyőket, napolajat stb.) valamint ruhákat és cipőket lehet vásárolni. Természetesen, a legtöbb üzlet kínálatában szuvenírek is vannak.

Az utobbi időben Eforie Nord a legkeresettebb üdülőhelyek közé tartózik. Ez egy olcsóbb és csendesebb üdülőhely mint Mamaia és Neptun, ezért is kedvelik a gyerekes családok.

 

Fotógaléria

Eforie Nord / 1Eforie Nord / 2Eforie Nord / 3Eforie Nord / 4Eforie Nord / 5Eforie Nord / 6Eforie Nord / 7Eforie Nord / 8

 

Rezervare

Aktuális oldal: Fekete-tenger partja Eforie Nord