O echipă a postului britanic Travel Channel a realizat un documentar despre Transilvania

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

 

O echipă a postului britanic Travel Channel a realizat un documentar despre Transilvania

Ţinuturile Transilvaniei şi-au dezvăluit secretele, duminică, în faţa unei lumi întregi. Postul de televiziune Travel Channel a difuzat un documentar ce promovează turismul ecologic, valorile Ardealului şi protejarea ultimului colţ sălbatic al Europei. Invitat special al emisiunii a fost prinţul Charles al Marii Britanii.

Este un tărâm al mitului şi al legendei. Un ţinut unde urletul lupilor încă tulbură aerul nopţii, unde urşii îşi ascut unghiile pe trunchiurile copacilor, iar pisicile sălbatice apar ca nişte fantome pe creste", spune realizatorul Wild Carpathia.

 

Charlie Ottley şi echipa sa au călătorit în cele mai izolate colţuri ale Transilvaniei. Oamenii au filmat peisaje care nu mai pot fi găsite nicăieri în Europa şi au surprins un stil de viaţă care a rămas neschimbat de sute de ani.

Realizatorul britanic a fost de-a dreptul şocat să descopere animale sălbatice care trăiesc în libertate, aproape neafectate de intervenţia umană.

Jurnaliştii n-au trecut cu vederea unde omul a fost nemilos cu natura. Echipa Travel Channel chiar a surprins o operaţiune de defrişare în plină desfăşurare.

Realizatorul a stat de vorbă cu Prinţul Charles, un apărător al mediului şi susţinător al stilului de viaţă tradiţional si al turismului ecologic din comunităţile transilvănene.

"Transilvania este ultimul colţ al Europei unde poate fi văzută o asemenea rezistenţă a mediului şi întreţinerea unor ecosisteme întregi, pentru binele omenirii", spune Prinţul Charles.

Pentru a citi un alt articol despre promovarea Romaniei de catre Printul Charles, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Aktuális oldal: Kezdőlap