Topul celor mai spectaculoase drumuri din Romania

E-mail Nyomtatás PDF
There are no translations available.

 

Topul celor mai spectaculoase drumuri din Romania

Drumurile din Romania sunt controversate, motiv de disputa intre autoritati si firmele particulare care intarzie, din motive mai mult sau mai putin obiective, reabilitarea lor. Cu toate acestea, in Romania exista trasee spectaculoase, recunoscute pe plan international, care au reusit sa ii impresioneze inclusiv pe vedetele Top Gear. Traseul Transfagarasan este doar un exemplu.  Bloombiz iti ofera o selectie a celor mai fascinante drumuri din tara si iti prezinta obiectivele turistice pe care le poti observa pe drum, dar si aspectele de care ar trebui sa tii cont pe aceste rute.

 

Prima ruta care continua sa ii impresioneze pe straini si care a facut furori printre membrii echipei Top Gear este  ruta Transfagarasan. Renumitul drum montan trece peste Muntii Fagaras si uneste doua provincii istorice ale tarii, respectiv Transilvania si Muntenia.

In mod paradoxal, comparativ cu alte sosele din Romania, ruta Transfagarasan este bine intretinut, asfaltul nu iti va pune probleme si nu vei avea dificultati nici cand vei lua curbele stranse. Ar trebui, totusi, sa nu circuli cu viteza si sub nicio forma sa nu incerci sa depasesti pe contrasens, pentru ca pe anumite portiuni, drumul nu are decat o singura banda de circulatia, margininta de peretele stancos al muntelui sau de prapastie.

Transfagarasanul are una  dintre cele mai mari altitudini din Europa, respectiv  2042 de metri, in punctul numit Caldarea Glaciara Balea si se intinde pe doua benzi de circulatie, care au, in total o lungime de 92 de km. Mai mult decat atat,  pe parcurs vei intalni  27 de viaducte si poduri, in timp ce intre zonele Capra si Balea Lac se afla cel mai mare tunel din tara, cu o lungime de  887m, care strabate muntele Paltinul.

Spectaculosul drum nu poate fi parcurs decat intr-o perioada relativ scurta de timp, in conditiile in care de la 1 noiembrie si pana pe 30 iunie, accesul circulatiei este interzis.

Chiar daca, cel putin teoretic, de la 1 iulie se redeschide circulatiei, trebuie sa te informezi asupra conditiilor meteo, pentru ca este foarte posbil ca la altitudini mari sa ninga si sa fii expus riscurilor de avalansa. De asemenea, ai putea ramane inzapezit in Muntii Fagaras, daca masina nu este echipata corespunzator pentru iarna.

Traseul Transfagarasan incepe in comuna Bascov, din Judetul Arges, in imediat apropiere a orasului Pitesti, continua in directia orasului Curtea de Arges si se termina la intersectia cu drumul DN1 intre Sibiu si Brasov, in apropierea comunei Cartisoara.

Pentru a cauta cazare la Balea Lac, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.bloombiz.ro

Rezervare

Aktuális oldal: Kezdőlap