Dragomirna kolostor

Dragomirna

 

Épìtési év: 1609

Épìtette:  Episcopul metropolitan Anastasie Crimca

Helyiség: Mitocu Dragomirnei, Suceava megye

Összefoglaló: A „Pogorârea Duhului Sfânt” különleges méretei miatt egyedi Romániában. Messze a legmagasabb és a legszűkebb egyház valaha is alapított. A falak nem festettek, hanem kőmetszetekkel van kidíszítve.

A Dragomirna temetőben levő kis kápolna, pont a falakon kívül, 1602-ben épült és a kolostor templomának a miniatűr modeljének tekintik.

Az oszlopok és a sarkok faragott kőből vannak, lapos és sima függőleges vonalakat alkotva egészen a tetőig. A homlokzat közepéig, a templomot egy a hegyvidékekre jellemző csavart vászonöv veszi körül. A leglátványosabb elem a templom tornya, melyben virág-és geometrikus kaukázusi eredetű faragások vannak. Ugyanakkor három különböző forműju alapon fekszik: egy négyzet és két csillagformájun.

1627-ben, Miron Barnovschi herceg, aki rokon a Movilă családdal, amely a Suceviţa kolostort epítette, elkezdte felépíteni Moldova legerősebb szerzetesi erődítményét.

Idáig Dragomirna sebezhető volt.

 

Fotógaléria

Dragomirna kolostor / 1Dragomirna kolostor / 2Dragomirna kolostor / 3Dragomirna kolostor / 4Dragomirna kolostor / 5Dragomirna kolostor / 6

 

Rezervare

Aktuális oldal: Bukovinai kolostorok Dragomirna kolostor