Mangalia

Mangalia

 

A román tengerpart második városa, Mangalia, Tomisszal egyidős település. Korábban egyike volt az ókori görögök által alapított kolóniáknak és a Callatis nevet viselte (a kis-ázsiai Calles folyóról). A mai neve, Mangalia, a Pangalia szóból származik, melynek bizánci görög jelentése "legszebb". Leírás: kikötő város, 40000 lakossal, a tengerpart mentén terül el, és a Dobrodgeai fennsík déli részehez tartozik.

Tengerpart: Partvidékét fionom homok borítja, a Saturn part és Mangalia kikötőjének az északi gátja között terül el. A partnak kör alakja van. A partvidék központi része a  legszélesebb, körül belül 120 m széles. Tengerparti sétánya eléggé magas.

Tevékenységek, látványosságok: A turisták szabadidejükben hintóval sétálhatnak a part mentén, vagy lovaglási leckéket is vehetnek. Ugyanakkor számos más szórakozási és pihenési lehetőség van: diszkók, mozik, könyvtárak, sportpályák, hajós kirándulások. Mangalia, a Fekete tenger legdélebbi üdülőhelye nagy érdeklődésnek örvend a világ különböző részeiről érkezett turisták körében, mivel itt harmonikusan fonódnak össze a hagyományos elemek a modernekkel.

A főbb látványosságok közé tartozik: Herghelia, a Callatis vár romjai, a Régészeti Múzeum, a papiruszos sír, a Limanu barlang, Hagieni erdőrezervátum, Esma Han szultán mecsetje, amely 3 km-re található Mangaliatól,  és a mangaliai lovasiskola (amely rendelkezik egy ügetés és egy vágta lóversenypályával, és szerveznek hintós sétálásokat a Fekete tenger partmentén).

A lóversenypálya nyitvatartási programja: hétfőtől szombatig 13-18 óra között, és 12-17 óra között pedig vágta versenyeket rendeznek.

Díjak: 2 euró/óra, ponilóvas seta 6 euró és 10 euró/óra a lovaglás órák. Az adatok szerint 2004 július 20-án Mangalianak 314 lóva volt.

Ugyanakkor itt szervezik meg minden évben a Callatis fesztivált.

Kezelés: A természetes kezelést biztosítja a tengervíz, a kénes ásványvízek, amelyek a város északi részéről származnak, a Saturn és Venus között levő tengerpart környékéről, az ásványokban gazdag tőzeges, kénes iszap, amelyet a város északi részén levő mocsarakból vonnak ki, és a tengeri éghajlat. Mindezek megerősítik az emberi szervezetet.

Az üdülőhely alkalmas a kikapcsolódásra és különböző betegségek kezelésére.

Az üdülőhely két modern kezelési központtal rendelkezik: a Mangalia Hotel- amely saját kezelési eszközökkel rendelkezik (4 medence kinetoterápiának kénes vízzel, egy részleg elektroterápiának, két részleg hidroterápiának, egy részleg tudőgyulladás lezelésre, tornatermek egészségügy okokra, masszázsszalonok, akupunkturás rendelők, medencék meleg tengervízzel stb.) és egy felépülésre szánt gyógyfürdős szanatórium.

 

Fotógaléria

Mangalia / 1Mangalia / 2Mangalia / 3Mangalia / 4Mangalia / 5Mangalia / 6

 

Rezervare

Aktuális oldal: Fekete-tenger partja Mangalia